HTML

Szicília körül

Útleírás, Hajónapló, Beszámoló

Két hét Szicília körül vitorlással.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

13.nap

2010.07.20. 19:39 akiga

13.nap:

 Az akropolisz fényeit leoltják, de kirajzanak a halászok a kikötőkbő,l így az ügyeletesek nem maradnak szórakozás nélkül. egész éjjel halljuk halkan a pöfögő csónakokat és látjuk a sok mozgó fényt a vizen.
 Reggel 5 körül indulunk tovább. A nyugodt vizen hátszélben néhány csomóval haladunk. Tejkészítés a hajón: tejpor fejés a zacskóból az üvegbe, majd vízzel jól összerázzuk. Olyan íze van mint az ESL vagy az UHT tejnek. Semmivel sem rosszabb.
 
 Kezdeti jó szelünket motorozás váltja ismét, majd hátszél, háromnegyed. Jól haladunk. Délután csak az horgonyzáskóhoz kell motor. Favignana (Egadi-szigetek) egyik északi öblében dobunk horgonyt este 5 körül. Azonnal mindenki a vízbe megy. Gazdag az élővilág. Látunk lepényhalat, polipot, sok kis apró halat. Közben elkészül a vacsi. Mai menü: bundás kenyér. Kezd romlani a máltai kenyér.
 Este lassan feléljük utolsó sörtartalékainkat, kint a decken heves társalgás lengyel, magyar, székely, román, politikáról, rendszerekről, és rendszerváltásokról. A fiatalabbaknak bennt kártyázás, és nassolás. Lassan elalszik az egész öböl. A hajók elcsendesednek, jönnek a csillagok. Még kicsit kint kártyázunk ügyeletben 2-ig, majd jön a váltás. A hajnal, még egy kis hajnali fürdés, és megyünk is tovább. 

Szólj hozzá!

Címkék: búvárkodás bundáskenyér egadi szigetek tejkészítés

A bejegyzés trackback címe:

https://sziciliakorul.blog.hu/api/trackback/id/tr342164417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása