HTML

Szicília körül

Útleírás, Hajónapló, Beszámoló

Két hét Szicília körül vitorlással.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

14.nap

2010.07.20. 19:41 akiga

14.nap:

 Horgony fel! Reggeli út közben. Újra széllel motorral, vegyesen magyünk a Mai cél San Vito lo Capo. Nem kéne motoroznunk, de a pilot könyv azt írja, a kikötője kicsi, és estére megtelik. Ezért inkább sietünk. A kikötőt óriási világítótorony jelzi. A város mögött hatalmas szikla. Festői a hely. Sietségünk oka, egyebek mellett, hogy be is kéne vásárolni, sört, zöldséget, kell venni. A kikötőben pillanatny megfeneklés egy jelöletlen homokpadon, de egy gyors hátramenet megoldja a problémát. Hiba nélkül kötünk ki. 3-man boltba mennek, kapitányunk elintézné a papírmunkát, de szieszta van. Később kiderül, hogy a bolt sem 4-kor zár, hanem akkor nyit a szieszta után. Nem is könnyű megtalálni. Közben kihordjuk a szemetet szigorúan szétválogatva. Utána újabb izgalmak.
 Búvárkodunk a homokos strandon a partról, a kikötő mögött. Közeben melénk köt egy motoros, és berántja egyik kötelével egy száradó törölközőnk a vízbe. Persze mi akkor még azt hittük anya "kedvenc fehér blúza" az. Gondolkodunk a mentőakción, de az olajos vízbe nem sok kedvem van bemenni. A kikötőmester egy pici 15 centis horgonnyal kihorgássza a fenékről. Megkönnyebbülünk, csak egy kincstári törölköző. Utána újra búvárkodás, kicsi halak, néhány jól sikerült kép.
 Kint a parton hatalmas turista élet van! Rengeteg nép. Több utcányi sorban gyülekeznek az éttermek, fagyizók, szórakozóhelyek. Végül is több hullámban fedezzük fel a helyet. Nincs nagyon kedvem a sok ember közt mászkálni. Venni sem akarok semmit. Aztán két sörrel, végülis visszamegyünk a kikötő mellé a homokos strandra. Ahol a vizibicikliken ülve a hallgatjuk egy étterem élőzenéjét, és a tenger hullámzását. Éjfél körül véget ér a móka. Visszatérünk a hajóra. Közben a többiek már lefeküdtek.
 

Szólj hozzá!

Címkék: búvárkodás san vito lo capo

A bejegyzés trackback címe:

https://sziciliakorul.blog.hu/api/trackback/id/tr612164423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása